Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ




      Διακοπές τέλος. Τώρα ν’ ανοίξουμε και κανένα βιβλίο.  Έτσι;  Φαίνεται όμως ότι κάποια παιδιά της Δ’ τάξης θα αναπολούν τις ξένοιαστες μέρες των διακοπών. Να τι μας γράφουν στα ημερολόγιά τους.

Ο ‘Αγγελος γράφει:

Παρασκευή 24/12/2010
  Την παραμονή των Χριστουγέννων είπαμε με τον αδερφό μου τα κάλαντα και μετά ,όταν γυρίσαμε, είδαμε τον μπαμπά να φεύγει για να πάει βόλτα. Τελικά μας πήρε κι εμάς μαζί του και παίξαμε σε κάποιον υπολογιστή. Μετά πήγαμε στο σπίτι και αφού είδα λίγο τηλεόραση, κοιμήθηκα.
Σάββατο 25/12/2010
  Το πρωί όταν ξύπνησα πήγα στο Θαλασσινό και παίξαμε. Το μεσημέρι πήγαμε στο σπίτι του παππού Νικόλα και της γιαγιάς Φιλίτσας και φάγαμε με τους θείους μου και τα ξαδέρφια μου. Το απόγευμα πήγα στο φίλο μου τον Αντρέα που είναι από τη Θεσσαλονίκη και τα Σαββατοκύριακα έρχεται και μένει στο κάμπιγκ. Κάναμε βόλτες και πήγαμε για λίγο και στα ηλεκτρονικά.
Πρωτοχρονιά
  Ο Άγιος Βασίλης μου έφερε το παιχνίδι «Οχήματα και ηλιακή ενέργεια» και στον αδελφό μου ένα “Scrabble original”.
Κυριακή 9/1/2011
  Πήγαμε στο «Μουράγιο» για φαγητό με το θείο Βασίλη και τις ξαδέρφες μου.
Όλες τις άλλες μέρες έκανα τα ίδια περίπου πράγματα εκτός από μια μέρα που ήμουν παπαδάκι σε κηδεία.


Η Ανδριάνα κρατούσε καθημερινά ημερολόγιο… Για να δούμε τι γράφει.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα πήγα και είπα τα κάλαντα. Πήγα σχεδόν σε όλο το χωριό. Μάζεψα πολλά λεφτά, μόνο που δεν τα μέτρησα. Μετά έπαιξα για λίγο στον υπολογιστή και μετά κοιμήθηκα. Αυτά για σήμερα. Γεια σου ημερολόγιο!
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα ήμουν λίγο άρρωστη αλλά δεν άργησα να γίνω καλά. Το μεσημέρι ήρθαν οι γιαγιάδες μου και φάγαμε όλοι μαζί με την οικογένειά μου. Το βράδυ έπαιξα  στον υπολογιστή.
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010
  Πάλι σήμερα βγήκα για λίγο έξω και έπαιξα με το μωρό. Το μεσημέρι κοιμήθηκα και το απόγευμα έπαιξα στον υπολογιστή. Το βράδυ ανέβηκα στη γιαγιά μου και κοιμήθηκα.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα ήρθαν τα ξαδέρφια μου στο σπίτι της γιαγιάς μου και παίξαμε μέχρι το απόγευμα. Ύστερα έπαιξα με τις αδερφές μου Μονόπολη και το βράδυ κοιμήθηκα.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα πήγα για ψώνια με τη μαμά μου και το μεσημέρι κοιμήθηκα στη γιαγιά μου. Το απόγευμα ασχολήθηκα με την μπέμπα και το βράδυ άκουσα μουσική.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα το πρωί πήγα στη μαμά μου και έπαιξα με το μωρό. Το μεσημέρι έφαγα και κοιμήθηκα αμέσως. Το βράδυ έπαιξα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την αδερφή μου.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα πήγα στη νονά μου, έπαιξα με τον μπέμπη και τον βοήθησα στις δουλειές μου. Το απόγευμα έπαιξα στον υπολογιστή και το βράδυ άκουσα μουσική για να με πάρει ο ύπνος.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα το πρωί πήγα στη θεία μου και έπαιξα με τα ξαδέλφια μου. Το μεσημέρι κοιμήθηκα καθώς ήμουν εξαντλημένη από το πρωινό παιχνίδι. Το βράδυ πήγαμε στη γιαγιά μου, κόψαμε βασιλόπιτα και φάγαμε όλοι μαζί. Α, το φλουρί το κέρδισε η αδερφή μου η Αυρηλία. Έπεσα για ύπνο αργά και γεμάτη αγωνία για το δώρο του Αϊ-Βασίλη.
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011
  Το πρωί βρήκα κάτω από το δέντρο το δώρο του Αϊ-Βασίλη. Ένα σύστημα καραόκε. Το μεσημέρι ήρθαν ο παππούς και οι δυο γιαγιάδες μου και φάγαμε όλοι μαζί. Μετά το φαγητό τραγούδησε ο παππούς μου και μετά τραγούδησα κι εγώ. Το απόγευμα έπαιξα με το πιάνο της αδερφής μου. Το βράδυ κοιμήθηκα αρκετά κουρασμένη.
Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα το πρωί ανέβηκα στη γιαγιά μου και συζητήσαμε. Το μεσημέρι φάγαμε και μετά εγώ κοιμήθηκα. Το απόγευμα άκουσα μουσική και έπαιξα στον υπολογιστή. Το βράδυ χόρεψα και τραγούδησα.
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα το πρωί έπαιξα με το μωρό και άκουσα μουσική. Το μεσημέρι φάγαμε με την οικογένειά μου όλοι μαζί. Το απόγευμα χόρεψα και βοήθησα τη μαμά με το μωρό. Το βράδυ είδα μια ταινία.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα το πρωί πρόσεχα την μπέμπα και έπαιξα μαζί της. Το μεσημέρι έφαγα και ξάπλωσα. Το απόγευμα έπαιξα στον υπολογιστή και χόρεψα. Το βράδυ είδα τηλεόραση και κοιμήθηκα αργά.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
  Το πρωί βοήθησα τη μεγάλη μου αδερφή στο σκούπισμα και στο ξεσκόνισμα. Μετά πρόσεχα το μωρό και έπαιξα μαζί του. Το μεσημέρι έφαγα και διάβασα ένα βιβλίο. Το απόγευμα είδα τηλεόραση και έπαιξα στον υπολογιστή. Το βράδυ άκουσα μουσική.
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011
  Το πρωί πρόσεχα το μωρό και έπαιζα μαζί του. Το μεσημέρι φάγαμε όλοι μαζί με τις γιαγιάδες και τον παππού μου. Το απόγευμα διάβασα περιοδικά και είδα τηλεόραση. Το βράδυ κοιμήθηκα με τα ξαδέλφια στη γιαγιά μου.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011
  Το πρωί ξύπνησα δίπλα στον ξάδερφό μου. Παίξαμε όλο το πρωί μαζί. Το μεσημέρι έφαγα στη γιαγιά μου. Το απόγευμα έπαιξα στον υπολογιστή και είδα ταινία. Το βράδυ άκουσα μουσική.
Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011
  Το πρωί πήγα στη γιαγιά μου. Μετά έπαιξα με το μωρό και πήγα με τη μαμά μου για ψώνια. Το μεσημέρι διάβασα ένα βιβλίο. Το απόγευμα έπαιξα φιδάκι και κρεμάλα με τις αδελφές μου.
Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα το πρωί έπαιξα στον υπολογιστή και είδα τηλεόραση. Το μεσημέρι πήγαμε για φαγητό έξω με τη θεία μου, το θείο μου και τα ξαδέλφια μου. Το απόγευμα έπαιξα με το μωρό. Το βράδυ είδα μια παλιά ελληνική ταινία με το Θανάση Βέγγο και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ.

Το ημερολόγιο της Ελευθερίας
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα είναι η μέρα που λέμε τα κάλαντα. Πήγα με την αδερφή μου και μια συμμαθήτριά μου. Γυρίσαμε όλο το χωριό αλλά δε μαζέψαμε πολλά χρήματα. Όταν γύρισα σπίτι έμαθα ότι θα ερχόταν ο μπαμπάς να μας πάρει κι έτσι το πρόσωπό μου γέμισε με χαμόγελο, ενώ πριν ήμουν λίγο στενοχωρημένη.
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα ξύπνησα στο σπίτι του μπαμπά μου χαρούμενη γιατί θα πηγαίναμε στο χωριό της γιαγιάς μου. Το χωριό λέγεται Ζιάκας και βρίσκεται στο νομό Γρεβενών. Όταν φτάσαμε, κάναμε βόλτα στο χωριό και μετά πήγαμε για ύπνο.
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010
  Όταν ξυπνήσαμε στο χωριό της γιαγιάς μου πήγαμε βόλτα στην εκκλησία. Μετά πήγαμε σ΄ένα πανηγύρι.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
  Κάναμε συνέχεια βόλτες μέχρι το βράδυ.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα πήγαμε στο Τζάμπο, μετά στο Κόσμος για μπόουλινγκ και στο παγοδρόμιο. Ήταν μια ευχάριστη μέρα για μένα.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα δεν έκανα κάτι ενδιαφέρον.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
  Σήμερα ήταν μια γεμάτη μέρα. Κάναμε αρκετές βόλτες μέχρι το μεσημέρι. Μετά φάγαμε με τα ξαδέρφια μας. Κάτσαμε εκεί μέχρι το βράδυ. Μετά πήγαμε σπίτι.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου
  Σήμερα πήγα να πω τα κάλαντα με τα ξαδέρφια μου. Όσα χρήματα μάζεψα τα έδωσα για να πάρω δώρα. Το βράδυ ανταλλάξαμε δώρα και μετά κόψαμε βασιλόπιτα. Το φλουρί το κέρδισε η γιαγιά μου.
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα ήρθε ο μπαμπάς μας και μας πήρε για δυο ώρες. Κόψαμε βασιλόπιτα, πήγαμε για μπόουλινγκ και μετά παίξαμε. Στο τέλος πήγαμε πάλι στο σπίτι.
Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα εγώ, η αδερφή μου και η ξαδέρφη μου γυρίσαμε όλο το χωριό με τα πόδια. Περάσαμε τέλεια!
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα έπαιζα όλη την ημέρα με την ξαδέρφη μου και το μεσημέρι πήγα στο κομμωτήριο.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
  Επίσκεψη σε φίλους μας.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα πήγαμε να φάμε πίτσα και μετά πήγαμε σε μια φίλη μου να παίξουμε.
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011
  Πήγαμε σε μια θεία μας και μετά στα Γκούντις. Το βράδυ πήγαμε με τα ξαδέρφια μας σε έναν παιδότοπο. Στη θεία μου είχαμε κόψει τη βασιλόπιτα. Το φλουρί το έτυχα εγώ!
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα κοιμήθηκα στο σπίτι της ξαδέρφης μου.
Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011
  Πήγα στον κινηματογράφο και είδα μια τέλεια ταινία που λέγεται «Μαλλιά κουβάρια».
Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
  Σήμερα γυρίσαμε στην Ιερισσό και βαριόμουν πολύ.

Η Ρία μας γράφει πως πέρασε τις μέρες των διακοπών. Προσέξτε πόσο επεισοδιακό ήταν το κόψιμο της βασιλόπιτας!
    Φέτος τα Χριστούγεννα μείναμε στην Ιερισσό και περάσαμε πολύ ωραία. Τις μέρες των Χριστουγέννων είχα για παρέα τη Ρόζα και τον Μπάνι, δυο όμορφα κουνελάκια. Όμως μετά από δύο μέρες ένα σκυλί τα έπνιξε. Στενοχωρήθηκα. Είχα για παρέα τα δύο όμορφα πουλάκια μου. Μια καρδερίνα και ένα καναρίνι.
    Την Πρωτοχρονιά κόψαμε τη βασιλόπιτα και το φλουρί το έτυχα εγώ. Χάρηκα πολύ. Όμως ο μεγάλος και ο μικρός μου αδερφός, θύμωσαν πολύ. Ο ένας άρχισε να τσιρίζει και έλεγε: «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ». Ο άλλος μου αδερφός άρχισε να χτυπάει το τραπέζι με όλη του τη δύναμη. Την επόμενη μέρα πήγαμε κάτω από το δέντρο και πήραμε τα δώρα. Εμένα μου χάρισαν μια ηλεκτρονική αντζέντα, τον αδερφό μου τις ΛΙΣΤΕΣ και τον άλλο μου αδερφό ένα ποντικάκι με τροχό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ παίζαμε μ’ αυτά. Συνήθως με το ποντίκι και τον τροχό παίζαμε το πρωί, με τις ΛΙΣΤΕΣ το απόγευμα και το βράδυ έγραφα στην ατζέντα. Στις διακοπές των Χριστουγέννων πέρασα πολύ ωραία.

Σειρά έχει ο Στέλιος.
    Τα Χριστούγεννα πέρασα πολύ ωραία. Πήγα με τον ξάδερφό μου να πούμε τα κάλαντα. Την ίδια μέρα ο Άγιος Βασίλης μου έφερε ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο.
     Την Πρωτοχρονιά είπα ξανά τα κάλαντα μαζί με τον ξάδερφό μου. Μετά από λίγη ώρα κόψαμε τη βασιλόπιτα στο σπίτι μου και το φλουρί το έτυχε η αδερφή μου.
      Αααα! Ξέχασα να σας πω ότι συνολικά μάζεψα 450 ευρώ.

1 σχόλιο: