Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...

Ο 'Υμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου στην προς Κορινθίους Α’ επιστολή του
     
Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διένειμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε. H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί. H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Eνώ τα άλλα, είτε προφητείες είναι αυτές, θα καταργηθούν, είτε γλώσσες είναι, θα πάψουν, είτε γνώση, θα καταργηθεί. Γιατί μόνο ως ένα βαθμό γνωρίζουμε και ως ένα βαθμό προφητεύουμε. Mα όταν έρθει το τέλειο, τότε το ατελές θα καταργηθεί. Παιδάκι όταν ήμουνα, σαν παιδάκι μιλούσα, σαν παιδάκι σκεφτόμουν, σαν παιδάκι έβγαζα συμπεράσματα. Mα όταν έγινα άντρας, σταμάτησα να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν παιδάκι. Γιατί, πραγματικά, τώρα βλέπουμε απροσδιόριστα σαν σε θαμπό καθρέφτη. Tότε όμως θα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Tώρα γνωρίζω μονάχα ως ένα βαθμό, τότε όμως θα γνωρίσω τέλεια, όπως ακριβώς με έχει γνωρίσει ο Θεός. Aυτά, λοιπόν, που μένουν τελικά, είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Aυτά τα τρία, με κορυφαία τους, όμως, την αγάπη.

Τα παιδιά της Τετάρτης γράφουν για την αγάπη.

Αγάπη   είναι…


Αγάπη    είναι    το   παν    στη     ζωή.
Αγάπη    είναι    ένα    ατελείωτο   ταξίδι   ή   όνειρο.
Αγάπη     είναι    η   πιο   ωραία   στιγμή     της     ζωής   μας.
Αγάπη     σημαίνει    κάτι που  λατρεύεις  πάρα   πολύ.

Αγάπη  είναι  να  βοηθάς  τους  άλλους.

Για να είσαι ευτυχισμένος ένα είναι το μυστικό
στην αγάπη να πιστεύεις και το τονίζω αυτό.
Σκέψου τα πράγματα χωρίς αγάπη
θα είμαστε όλοι σε έναν εφιάλτη.
Αγάπη μερικοί δεν έχουν γι αυτό είναι δυστυχισμένοι
ενώ αυτοί που έχουν είναι ευτυχισμένοι. Τα πιο σημαντικά είναι η αγάπη, η ελπίδα και η πίστη και αυτές οι λέξεις είναι οι πιο όμορφες που είδα.   

 
η αγάπη είναι τα πάντα. Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει σίγουρα ειρήνη, ευτυχία και συμφιλίωση.


        Η αγάπη είναι ένας ήλιος που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων και χωρίς αυτόν τον ήλιο δεν είμαστε τίποτα. Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχει στη ζωή του ο άνθρωπος γιατί νιώθει ωραία συναισθήματα.  


Η αγάπη είναι πολύ σημαντική. Όποιος δεν έχει αγάπη είναι σαν να μην έχει ζωή. Σαν μία πέτρα.
Πρέπει να έχουμε αγάπη, να αγαπάμε τους γονείς μας, τα αδέρφια μας και τους φίλους μας. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει πίστη, ελπίδα, όμως το βασικότερο είναι η αγάπη.


                       
                               Η αγάπη είναι το παν στη ζωή
                              Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει λογική
                              Χωρίς αγάπη είσαι ένας άνθρωπος ψυχρός
                              Που ψάχνει μόνος ένα φως


ΑΓΑΠΗ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΝΑ  ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ  ΓΗ
ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΔΥΣΗ  ΕΩΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΝΑΤΟΛΗ
ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΜΑΣ  ΜΙΑ  ΖΕΣΤΗ  ΑΓΚΑΛΙΑ  ΑΓΑΠΗ  ΜΟΝΟ  ΝΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΚΑΡΔΙΑ






  

1 σχόλιο: