Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ

Από τη Βάνα
     Στη Γερμανία  υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα , όμως εμένα πιο πολύ μου άρεσε το ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ. Βρίσκεται στο επίνειο της Βρέμης και πρέπει να το επισκεφτείτε, αξίζει τον κόπο. Το κλίμα σε γυάλα είναι γνωστό και ως «η βαθιά κατάψυξη της Ευρώπης» . Το κλίμα σε γυάλα προσελκύει  600,000 επισκέπτες το χρόνο.




  Πρόκειται για ένα φουτουριστικό ημιδιάφανο κέλυφος που συμπυκνώνει σε  επιφάνεια 18.800 τ.μ τη θαυμαστή ποικιλομορφία του γαλάζιου  πλανήτη. Συγκεκριμένα στις αίθουσές του «αναπνέουν» προσομοιώσεις κλιματολογικών φαινομένων που «ευδοκιμούν» στον 8ο μεσημβρινό ανατολικά του Γκρίνουιτς (της νοητής κάθετης στεφάνης που αγκαλιάζει το πλανήτη , διασχίζοντας, μεταξύ όλων , τον Αρκτικό Ωκεανό, τη βόρεια θάλασσα , τον Ατλαντικό Ωκεανό , τη Νορβηγία , τη Γερμανία , την Ιταλία , τη Μεσόγειο , την Αλγερία την Τυνησία, τον Νίγηρα , τη Νιγηρία και τη Ανταρκτική.
     Έτσι περιδιαβάζοντας το προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ βότσαλο , με την υπογραφή του γραφείου klumpp Architekten stadtplaner , ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει μέσα από 100 διαδραστικά εκθέματα αληθοφανείς συνθήκες πολικού ψύχους , αφρικάνικου καύσωνα , απόλυτης ξηρασίας και τροπικής υγρασίας να παρακολουθήσει θύελλες, καταιγίδες , ηφαιστειακές εκρήξεις και να ταξιδέψει από τη Σαμόα ως την Αλάσκα χωρίς τον κίνδυνο του jet lag.

Πληροφορίες για το άρθρο μου βρήκα από το περιοδικό BH MAGAZIN  από
το κείμενο της Κατερίνας Κολιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου